Circus

In de kerstvakantie mag Jurre met opa Peter en oma Laszla mee naar het circus.  Mijn knuffel vindt het circus wel spannend, zegt Jurre als ze onderweg zijn.

De circustent is geel en blauw. Hand in hand met opa loopt Jurre naar de ingang.  Binnen is het een beetje donker.  Jurre houdt opa’s hand stevig vast. Met zijn andere hand klemt hij zijn knuffel tegen zijn buik. Als ze een plaatsje hebben gevonden klimt Jurre bij opa op schoot.  Er klinkt muziek maar dat kan je bijna niet horen want de wachtende kinderen maken veel lawaai. Door de gangpaden loopt een meneer met verlichte draaimolentjes. Oma koopt er eentje voor Jurre.  Zo duurt het wachten niet zo lang.

Opeens begint de muziek harder te spelen. Het gaat beginnen! Acrobaten, clowns en paarden wisselen elkaar af.  Jurre vindt alles even prachtig. Hij klapt in zijn handen tot ze ervan gloeien. Opa en oma genieten ook, vooral van Jurre.  Voor ze het weten is het pauze.  Jurre krijgt appelsap en popcorn. Mmmm, heerlijk!

 

Na de pauze is er nog meer te beleven. Een  acrobaat hoog op de schommel laat gevaarlijke kunsten zien. Hierna komt een stoere man de piste in. Hij  gooit messen naar een mevrouw die voor een grote schietschijf staat. Het ziet er eng uit maar hij raakt haar gelukkig niet. Zelfs niet wanneer hij achterste voren met een kruisboog schiet. Het is reuze knap maar Jurre is te moe om nog  in zijn handen te klappen.  Hij vindt het niet erg als de voorstelling  afgelopen is en loopt stilletjes in het donker mee terug naar de auto.

Onderweg valt Jurre bijna in slaap maar als ze thuis zijn leeft hij weer helemaal op. Hij klimt op de rugleuning van de bank en strekt zijn armen naar achteren. Wat een acrobaat is hij.  Applaus voor Jurre!

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail