De ogendokter

Jurre, mama, Mara en oma Laszla zijn in het ziekenhuis. Jurre loopt voorop. Hij weet goed waar het is want hij is er al eerder geweest. Bij de balie met het oogje moeten ze zijn. De ogendokter heet Sanne. Dat is grappig want Sanne van Gijs is ook dokter.

Ze moeten even wachten tot ze aan de beurt zijn. Jurre vindt het lang duren en gaat rondjes lopen. Dan komt dokter Sanne tevoorschijn. Ze roept: ‘Jongeman van der Voort!’ Jurre geeft de dokter keurig een hand. Zij vraagt hoe hij heet en Jurre zegt: ’Jurre!’

In de spreekkamer mag Jurre bij mama op schoot. Hij krijgt een speciale bril over zijn eigen bril en moet de figuurtjes die de dokter aanwijst opnoemen. Hij doet het heel goed. Zelfs de kleinste plaatjes ziet hij. Mama en oma zijn trots op Jurre. En Mara? Zij slaapt heerlijk in de kinderwagen en droomt misschien wel van haar knappe broer!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail