Koffie zetten

Het avondeten is op. Jurre mag nog even spelen. Papa, opa en oma zitten nog aan tafel. Jurre loopt zijn kamertje in en als hij niet snel terugkeert, gaat papa even kijken. Samen komen ze terug. Jurre heeft zijn wollen muts op en zijn sjaal om.

‘’Dat wilde hij…’’, zegt papa. Opa moet lachen om Jurre. ‘’Ga je schaatsen?’’ vraagt hij.

Oma ruimt de tafel af en neemt de vuile borden mee naar de keuken. Jurre komt goedgemutst achter haar aan. Hij knielt bij zijn eigen keukentje en gaat koffiezetten. “’Psss’’ doet Jurre als hij op het knopje drukt. Als de koffie klaar is mag oma het opdrinken. Het smaakt heerlijk. ‘’Aaaah, lekker bakkie!’’ zegt ze.  Jurre lacht.

IMG_2560‘’Misschien willen papa en opa ook wel een kopje..?” vraagt oma.  Dat is een goed plan. Jurre pakt twee mini kopjes bij de oren en drentelt er mee naar de kamer. Hij gaat tussen papa en opa staan en biedt ze een kopje aan.  Als ze het met smaak hebben opgedronken wil Jurre bij opa op schoot.

Oma glimlacht en maakt snel een foto van de twee.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail