Maandelijks archief: december 2016

Samen eten

 

Het is al laat als Jurre gaat eten. Hij is erg moe. Als hij een paar hapjes genomen heeft, wil hij niet meer. Hij wil zijn knuffel en zijn speen. Maar dat mag hij nog niet. Hoe moet dat nu?

Opa heeft een idee: ‘Wil je soms bij mij zitten, Jurre’, vraagt hij. Dat wil Jurre wel.  Hij klimt bij opa op schoot. Als opa een hapje neemt, doet Jurre ook zijn mondje open. Samen eten ze opa’s bord leeg. En daarna nog een bordje. Het smaakt heerlijk zo!

img_5393-edited

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ziek

Oma komt een extra dagje naar Amsterdam want Jurre is ziek. Hij ligt op de bank met zijn knuffel en zijn speen. De tekenfilm van Nemo is op de tv. Samen kijken ze naar de avonturen van het kleine visje.img_5404-edited

Jurre wil dat Oma bij hem komt liggen. Dat past wel, maar nu ziet Jurre niets meer. Alleen oma’s rug. Oma weet raad. Ze schuift het zieke mannetje wat naar voren op de bank. Nu past zij er achter. Dat gaat beter. Jurre is tevreden. Oma ook, ook al ziet ze de film nu niet zo goed.  Ze ligt heerlijk bij de warme Jurre.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kerstboom

img_5388-edited

 

De kerstboom staat in de kamer. Jurre zit op zijn krukje ervoor.  Oma moet van Jurre op de bank gaan zitten. Zo kunnen ze samen naar de kerstboom kijken.

De boom is niet groot maar er hangt wel veel in.  Jurre wijst alles aan. De olifant en de vogels. Ook de kleine rode ballen. Jurre vindt de roze piek ècht heel mooi’. Oma ook, maar zij vindt dat ventje op zijn kruk het allermooist.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail