Maandelijks archief: november 2016

Sinterklaas in Amsterdam

Jurre gaat naar Sinterklaas kijken. Met papa, mama, oma en opa. Op de brug staan al veel kinderen. Er zijn ook een heleboel Pieten. Ze willen met Jurre op de foto. Best spannend, vindt Jurre. Samen met mama durft hij toch.

IMG_5323

 

 

IMG_5314

 

Na heel lang wachten horen ze de stoomfluit. Ja hoor, daar komt de boot. Er zijn ook andere boten met ballonnen en muziek en heel veel Pieten.  Jurre zit hoog op opa’s nek. Hij kijkt zijn ogen uit. Als Sinterklaas voorbij vaart, zwaait Jurre naar hem.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trompet

Oma wil even koffie drinken bij het nieuwe koffietentje.  Jurre gaat graag mee want hij krijgt  er altijd een ‘’sokolaatje’’.  Er zijn ook leuke boekjes.  Jurre en oma lezen samen het boekje over de wolk en het hondje.

IMG_5290 (Edited)Opeens wil Jurre niet meer. Hij ziet de blokken kist. Daar wil hij mee spelen. Terwijl hij een mooie stapel maakt van de smalle latjes zegt hij opeens: ‘’Ik hoor een trompet’’. Oma moet even haar hoofd omdraaien om goed te luisteren. Ja, hij heeft gelijk. Op de radio die zachtjes speelt, is jazz muziek te horen. De trompetten spelen het hardst.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Herfst in het park

Het is herfst. Oma en Jurre lopen samen door het park. Het gras ligt vol met gekleurde bladeren. Jurre heeft er geen belangstelling voor. Hij is moe en wil dat oma hem draagt. Een klein stukje hoor, zegt oma. Je bent al zo groot. Oma vindt het leuk om hem even op te tillen. Vooral als ze een stevige knuffel van hem krijgt. Maar wat is Jurre zwaar!

‘’Nu moet je weer lopen!’’ zegt oma en zet IMG_5284 (Edited)het ventje op de grond. ‘’Kom, dan gaan we grote stappen maken’’. Dat vindt Jurre leuk. Hij kan grote reuzen stappen maken en dan weer piepkleine muizen stapjes. Achteruit lopen is ook grappig. En samen een treintje maken. Zo loopt Jurre toch mooi met oma mee.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Aaltje zat op het paaltje

Jurre en oma zijn aan het zwemmen. Oma is een krokodil en Jurre zit op haar rug. Zo zwemmen ze samen het peuterbad rond.  Oma houdt het lang vol. In het water is Jurre gelukkig niet zo zwaar.IMG_5164

 

Dan wil Jurre ‘’Aaltje op een paaltje’’ doen. Oma gaat zitten en zet Jurre op haar knieën.  Ze zegt: ‘’Aaltje zat op een paaltje…, paaltje brak…’’ Jurre kijkt haar vol verwachting aan.

IMG_5168 ‘’Aaltje zat in de koeienkak!’’ roept oma.  Ze laat Jurre tussen haar benen vallen. Hij schatert het uit. Nog een keer, wil hij.  En nog een keer. Hij krijgt er geen genoeg van! Oma wordt er een beetje moe van. Maar ze lacht wel. IMG_5170

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail