Maandelijks archief: oktober 2016

Op televisie

Jurre is een beetje mopperig. Het is ook al bijna tijd voor een boterham en een dutje. Oma wil nog snel een paar boodschappen met hem doen. Als ze de winkel inlopen wijst oma naar het tv scherm aan het plafond.  ‘’Kijk Jur, je bent op televisie’!”, zegt oma.  Opeens ziet Jurre zichzelf.  Hij vergeet verder te mopperen en oma neemt hem snel mee de winkel door.

Bij de paprika’s mag Jurre een paar kleintjes uitzoeken en in een zakje doen.  Hij pakt een ”jojanje” en een gele.  Hij houdt het zakje stevig vast. Bij de kassa moeten ze even wachten. Jurre begint  weer wat te piepen. Hij wil in de kar, weer eruit, en dan moet oma hem tillen…  Oma probeert hem af te leiden: ‘’Straks mag je weer op televisie!’’ Ze wijst naar het beeldscherm.  Jurre rent er naar toe.

IMG_5049[722]

 

Daar staat hij, op de mat.  Als een kleine acteur trekt hij malle gezichten en maakt hij wilde bewegingen. Wat een plezier heeft hij.

De mensen om hem heen ook. En oma natuurlijk het allermeest.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Niet een leuk liedje

Oma heeft een extra vroege trein genomen want ze heeft Jurre erg gemist in haar vakantie. Het laatste stukje lopen doet ze op een holletje.

Jurre is heel blij met de dubbeldekker die oma meegenomen heeft.  Hij geeft oma een heerlijke lange knuffel.

Samen spelen Jurre en oma op de grond met de dubbeldekker en de andere auto’s. Ze zetten ze op een rijtje, of juist allemaal naast elkaar.  Sommige auto’s moeten tanken, anderen moeten in de garage. Soms botsen de auto’s tegen elkaar en liggen ze ondersteboven.  ‘’Botsing! Ongeluk!’’ roept Jurre enthousiast.

Terwijl ze spelen, zingen ze liedjes. Van twee beren, van kabouter Spillebeen en van het huisje in het bos. Als oma ‘’In de maneschijn’’ begint te zingen, protesteert Jurre.

‘’Nee, oma!’’ zegt hij eigenwijs.  ‘’Niet in de maneschijn! Is niet een leuk liedje!’’

Oma moet lachen. Gelukkig weet ze nog wel honderd wel-leuke liedjes.

IMG_5078 (Edited)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail