Maandelijks archief: juli 2016

Boos

Jurre en oma zijn op het speelplein.  Oma zit op een bankje in de zon en Jurre speelt in een huisje. Door het open raam zwaait hij naar oma.  Verderop zit een moeder met een groot jongetje. Oma denkt dat hij al zes jaar is. Hij krijgt een zakje chips. Jurre ziet het ook…

Als het zakje bijna leeg is loopt het jongetje ermee naar het huisje. Hij houdt een chipje voor Jurre’s mond. Jurre opent verheugd zijn mondje maar vlak voor hij toe wil happen, trekt het joch zijn hand terug.

Arme Jurre! Hij moet keihard huilen van teleurstelling. Oma gaat snel naar hem toe om te troosten. De moeder van het jongetje zag wat er gebeurde. Zij vindt het ook zielig voor Jurre. Haar zoontje moet Jurre snel wat chips geven. Maar Jurre hoeft niet meer.  Jurre is boos (en oma ook een beetje)!

Oma loopt met de huilende  Jurre op haar arm weg. Als hij wat tot bedaren komt vraagt ze: ‘Jurre, wil jij een ijsje?’ Dat stemt Jurre beter.

IMG_3890

 

Op een bankje likt Jurre aan het ijsje. Hij zucht tevreden:‘Lekke!’

Oma hoort nog wel een klein snikje in Jurre’s stem.  Het leed is weliswaar geleden, maar het zat diep!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Het gaat zo snel!

Oma en Jurre zijn in het kindercafé. Jurre weet waar het speelgoed ligt en trekt oma aan haar hand mee. Oma kijkt vanaf een laag bankje toe hoe Jurre op zoek gaat naar auto’s. Als Jurre zijn draai gevonden heeft gaat oma koffie drinken bij de grote tafel. Jurre gaat toch maar liever achter haar aan. Hij krijgt limonade. ‘Lekke!’, zegt hij na iedere slok.  Er komt ook een bakje fruit op tafel. De rode bramen geven de stukjes appel en banaan een rode kleur. Dat vertrouwt Jurre niet.  Oma mag het wel opeten, vindt hij.

IMG_3866

Er ligt een puzzel op tafel en Jurre gaat er mee aan de slag. Het is een serieus karwei.

Als de puzzel klaar is gaat Jurre weer naar de speelhoek.Oma mag  nu blijven zitten. ’Doeg!’ zegt Jurre terwijl hij naar oma zwaait alsof hij op reis gaat. ‘Dag lieve schat’, zwaait oma terug.

 

IMG_3867

 

Een paar minuten later is Jurre er weer. Op een loopfiets met laadbak. Is het fietsje nou zo klein, of is Jurre zo groot? Oma zucht ervan: wat gaat het allemaal snel!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Op vakantie

Oma en opa staan op de camping vlakbij het vakantiehuisje van Jurre.  Jurre wil dat opa mee gaat op de wip. Opa wil het wel maar hij is te groot voor de wip. Hij moet op zij knieën zitten en dat voelt niet fijn.  Op het springkussen kan opa gelukkig wel.

IMG_3466 (Edited)

 

 

IMG_3508 (Edited)

 

 

 

 

IMG_3511

 

Na al dat spelen heeft Jurre dorst gekregen. Hij mag mee met opa en oma naar de caravan voor een glaasje drinken. Samen met opa zit hij onder de luifel. Oma maakt er snel een foto van.

 

 

De volgende dag bezoekenIMG_3468  ze met elkaar een stadje. Daar hoort ook een terrasje bij. Opa heeft een taartje. Jurre prikt graag een vingertje mee.  Mmm, veel lekkerder dan zijn rozijntjes.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail