Maandelijks archief: januari 2016

Koffie zetten

Het avondeten is op. Jurre mag nog even spelen. Papa, opa en oma zitten nog aan tafel. Jurre loopt zijn kamertje in en als hij niet snel terugkeert, gaat papa even kijken. Samen komen ze terug. Jurre heeft zijn wollen muts op en zijn sjaal om.

‘’Dat wilde hij…’’, zegt papa. Opa moet lachen om Jurre. ‘’Ga je schaatsen?’’ vraagt hij.

Oma ruimt de tafel af en neemt de vuile borden mee naar de keuken. Jurre komt goedgemutst achter haar aan. Hij knielt bij zijn eigen keukentje en gaat koffiezetten. “’Psss’’ doet Jurre als hij op het knopje drukt. Als de koffie klaar is mag oma het opdrinken. Het smaakt heerlijk. ‘’Aaaah, lekker bakkie!’’ zegt ze.  Jurre lacht.

IMG_2560‘’Misschien willen papa en opa ook wel een kopje..?” vraagt oma.  Dat is een goed plan. Jurre pakt twee mini kopjes bij de oren en drentelt er mee naar de kamer. Hij gaat tussen papa en opa staan en biedt ze een kopje aan.  Als ze het met smaak hebben opgedronken wil Jurre bij opa op schoot.

Oma glimlacht en maakt snel een foto van de twee.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

De glazenwasser

Oma en Jurre komen terug van het zwemmen. Oma zet de fiets in het rek en op slot. Voor de huizen staat een karretje met een lange ladder erop. Jurre wil hem van onder naar boven bekijken en zit daarom bijna omgedraaid en op zijn kop in het fietsstoeltje. Oma tilt hem eruit zodat hij het beter kan belijken. Bovenaan de ladder zit een bakje waar een man in staat. Jurre kijkt er verbaasd naar. ‘’Dat is de glazenwasser,’’ zegt oma.

Als ze samen bovenkomen staat er een man voor het slaapkamerraam. Dat vindt Jurre interessant.  Hij kijkt toe hoe de man het raam wast.  De glazenwasser ziet Jurre ook en hij lacht en zwaait naar het kleine ventje.

IMG_2551‘’Zwaai maar terug, Jurre’’ zegt oma.  Net te laat gaat het handje omhoog.  De glazenwasser is uit beeld geschoven. Jurre kijkt een beetje beteuterd.

Oma is opgelucht.  Zo’n gluurder vindt zij maar niets.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail