Maandelijks archief: november 2015

Pech

Jurre en oma zitten samen op de bank. Ze lezen Dikkie Dik. Opeens klinkt buiten een sirene. Tatuuu-tatuuu…  Jurre laat zich van de bank glijden en kruipt zo snel hij kan naar de stoel voor het raam.  Hij klimt er op en kijkt op straat. Oma komt bij hem staan.  Op straat zien ze een politiewagen met zwaailichten.  Er komt nog een gillende politiewagen, en nog een en een ziekenwagen en een brandweerwagen.  Jurre’s voeten trappelen  van plezier.IMG_2215Oma vraagt zich af wat er aan de hand is.  De hulpverleners  rennen een trap op van een huis aan de overkant.  De helft van de brandweermannen gaat achter de huizen om. Het moet wel iets ernstigs zijn, denkt oma.  Ze vindt het stiekem wel spannend.

Jurre is het zat na vijf minuten.  De sirenes loeien niet meer en de zwaailichten zijn allemaal uit. Hij klimt van de stoel en trekt aan oma’s been.  Hij wil weer lezen.  Arme nieuwsgierige oma: nu kan zij niet meer kijken want na het boekje wil Jurre een broodje, en na het broodje moet hij naar bed.  Als Jurre slaapt, kijkt oma weer uit het raam. Helaas, er is niets meer te zien.

Pech voor oma…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Honger!

Oma zet het eten op.  Jurre hangt aan haar broekspijp. Oma denkt dat hij aandacht wil. Als het eten staat te pruttelen gaat ze bij hem op de grond zitten.  Maar Jurre wil niet spelen. Boos gooit hij zijn speelgoed door de keuken.  Ondertussen kijkt hij met gefronste wenkbrauwen oma aan alsof hij zeggen wil: zie je dan niet wat ik nodig heb?

Oma snapt niet wat er aan de hand is. Ze draagt het boze mannetje naar de kamer en  gaat met hem op de bank zitten.  ‘Zullen we een boekje lezen?’ vraagt ze.  Ze pakt  Dikkie Dik van het tafeltje maar Jurre trekt het meteen uit haar handen.  Daar vliegt de rode kater door de kamer.  Jurre wringt zich van oma’s schoot en kruipt richting eettafel.  Bij zijn kinderstoel gaat hij staan en wijst omhoog. ’Die!’, zegt hij smekend, ‘Die!!’

Ach, het kind heeft honger! Oma haast zich naar de keuken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail