Maandelijks archief: september 2015

Verjaardag

Jurre is jarig en natuurlijk komen alle opa’s en oma’s en tantes en ooms op bezoek.  De jarige Job heeft net zijn ochtend slaapje gedaan als we arriveren.  Vanaf opa’s schoot neemt  hij rustig de tijd om wakker te worden en te wennen aan al die drukte.

Dan komt mama binnen met de taart.  We zingen ‘’Lang zal hij leven’’. Jurre schrikt ervan, zijn lipje begint te trillen, maar het ‘’hoera’’ klinkt bekend en  hij lacht alweer.  Op de taart brandt 1 stoer kaarsje. Samen met mama blaast Jurre hem uit. Dan gaat het mes in het gebak en wordt Jurre’s foto op de bovenkant in stukjes verdeeld.  Oma krijgt een oog. Jurre  snoept mee.  Mmm, heerlijk zoet! Dat krijgt hij anders niet maar vandaag mag alles.

Hierna is het tijd  voor de kadootjes.  Een houten puzzel , stoere regenlaarzen, een prentenboek en een levensgrote Winnie de Pooh.  Ook krijgt Jurre keukenspullen: een houten koffiezetapparaat en een knalgele plastic beslagkom.  Jurre is overal even blij mee. De beer wordt plat geknuffeld en de laarzen gaan aan.

Hierna stort Jurre zich op de keukenspullen.  Met overgave roert hij in de beslagkom.  Plotseling stopt hij ermee.  Hij kiept de kom om en zet hem op zijn hoofd. Hij lijkt nu op een brandweermannetje.

Jarige Jurre

Hierna mag oma de helm op.

Hij staat haar ook goed. Toch?

Laszla

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail